Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok

Egy éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, a bírák előtt bemutatva gyakorlataikat. A verseny zárt ajtók mögött került megrendezésre, csak a versenyzők, edzőik és a szervezők voltak jelen.

A csapatbajnokság 2 fordulója közül ezen az elsőn az előírt gyakorlatokat mutatták be a versenyzők, ami azt jelenti, hogy kötelező elemekből szabadon összeállított gyakorlatokat kellett megtanulniuk mindhárom korcsoportos versenyzőknek.

A Veszprémi Torna Club utánpótlás tornászai 3 korcsoportban indultak a versenyen. A serdülő csapat kezdte a napot, tagjai: Kugler Hanna, Schreyer Virág Vivien, Ujhelyi Luca Sára és Kutasi Hanna Léna voltak.

A csapat gerendán és talajon a 4., ugráson és felemás korláton az 5. helyet érte el, így összesítésben a 4. helyen végeztek a lányok. A csapat legeredményesebb tagja az Utánpótlás válogatott „B” keretbe tartozó Kutasi Hanna volt, aki egyéni összetettben a 4. helyen végzett (korláton és talajon 2., gerendán 3.lett). A csapat többi tagja kiegyensúlyozott versenyzéssel és szépen kivitelezett gyakorlatokkal a mezőny közepén végzett, így erősítve csapatukat.


A gyermek haladó és gyermek kezdő csapatok egyidőben álltak a szerekhez. A haladó korcsoportban Molnár Dorka Sára és Garai Zara Zoé a Győri AC csapatában versenyzett, Garai Zara 13,9 pontos gerenda gyakorlatával a csapat legerősebben gerendázó tagja volt. A csapat a 4. helyen végzett.


A gyermek kezdő csapatban 2010-es születésű versenyzők indultak a veszprémi színekben: Kálmán Luca, Horváth Lora, Simon Leila és Perl Dalma Regina. Ebben a korcsoportban volt a legnagyobb létszámú a mezőny, ahol a vidéki egyesületek közül 11 csapat versenyzett. A veszprémi csapat a 7. helyen végzett az előírt gyakorlatokkal. A legerősebb szerek az ugrás és a korlát voltak, ahol 5. helyen végzett a csapat. A gerendán most a gravitáció győzött, a rontások miatt a csapat 8. lett ezen a szeren. A csapat legeredményesebb versenyzője Perl Dalma volt, aki 50 ponttal a népes mezőny 5. helyén végzett egyéni összetettben.


Az utánpótlás csapatbajnokságok december 12-én folytatódnak majd a szabadon választott gyakorlatokkal.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém