EYOF: két korábbi olimpikonunk társaságában mondta el esküjét a Szlovéniába utazó magyar küldöttség, a MOB elnöke pedig humorosan odaszúrt főtitkárának.

BUDAPEST XII. KERÜLETÉBEN, a MOM Kulturális Központban gyülekezett megannyi fiatal sportoló, szülő, edző, hogy megtartsák a 17. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) eskütételét. Elsőként Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke köszöntötte a Mariborba utazókat, s elmondta, életük meghatározó élménye lesz a július 23. és 29. között rendezendő esemény. A ceremónia legmókásabb pillanata is az egykori kajakozó beszédéhez kapcsolódik, a MOB elnöke felidézte a régi időket, amikor a szintén olimpiai bajnok öttusázóval, Fábián Lászlóval együtt futottak. „Inkább mögöttem futottál” – szúrta közbe Fábián, mire Gyulay humorosan megjegyezte, hogy ő jelenleg elnöke a MOB-nak, míg Fábián „csak” a főtitkár, így változnak az idők.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is jó utat és élményeket kívánt a fiataloknak, kiemelve, az okostelefonok és internet uralta világban ők a nehezebbik utat választották, az edzéseket hajnalban, késő este, hidegben, melegben, ami nagy erény.

Az esküt Karakas Hedvig Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó, valamint Harsányi Gergely olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó asszisztálásával mondták el az EYOF 11 sportjának – művészi torna, atlétika, hegyi- és országúti kerékpározás, kézilabda, cselgáncs, úszás, tenisz, röplabda, gördeszkázás és 3×3-as kosárlabda – fiatal versenyzői.

https://m.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/eyof-eskut-tett-a-mariborba-utazo-magyar-csapat-2968445?fbclid=IwAR3arb8tKkiafZRHmEvbDvSkxEPH-LsnGJSEr8sH2MPrDYkV4EUQEXhH6Lg

 

Telefonszám: +36 70 635 4670
E-mail: marosvolgyi.tamas@veszpremitornaclub.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém