Ezüstös napjuk volt a Simonyis tornászoknak a Diákolimpián: 3 ezüst és 2 bronz éremmel jöttek haza

2019. április 27-én rendezték Budapesten a tornászok „A” kat. Diákolimpiájának Országos Döntőjét, ahol a veszprémi Simonyi Zsigmond Iskola tanulói három korcsoportban indultak el a csapatversenyeken.


Az I. korcsoportban a 2010-ben születettek versenyeztek, ahol csak talajon és ugráson mutatnak be gyakorlatot a résztvevők. A csapatot Horváth Lora, Simon Leila, Perl Dalma Regina, Kálmán Luca, Kovács Zoé és Pálfi Leila alkották. A csapat 71,8 pontot gyűjtött a két szeren, amivel a dobogó második fokán végeztek. A csapat legeredményesebb versenyzői Pálfi Leila és Kovács Zoé lettek. Leila a 60 fős mezőnyben a 7. helyen, Zoé pedig a 9. helyen végzett. Külön öröm, hogy az egész csapat a mezőny első harmadában végzett.


A II. korcsoport mezőnye volt a legnépesebb, itt a Simonyis csapatba 2010-2009-2008-as születésű versenyzők kerültek. A csapatot alkotók: Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Kovács Luca, Garai Zara Zoé, Kutasi Hanna Léna és Kugler Hanna. Ők ugráson, gerendán és talajon mutattak be nagyon szép gyakorlatokat, amivel a csapat 107,8 pontot gyűjtött össze. Ez a pontszám a dobogó második fokára repítette a csapatot. A 74 fős mezőny egyéni összetett versenyében a parádésan versenyző Kutasi Hanna és Kugler Hanna is bronzérmet szerzett.


A III.-IV. korcsoport együtt versenyez, a csapatot a felsősök alkották. A csapat tagjai: Máté Lea, Fehér Szonja, Schreyer Virág Vivien, Vörös Virág Csenge és Gesztesi Lili. A verseny során gerendán, ugráson és talajon mutatták be gyakorlataikat a lányok, amivel 113,5 pontot szereztek, szintén a második helyen végezve. A mezőnyben Gesztesi Lili a második, Vörös Virág Csenge a hatodik legjobb összetett pontszámot érték el.


A lányokat a Veszprémi Torna Club edzői készítették fel a versenyre: Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szabó Sándor, Szám Péter és Szokoly Réka.

Telefonszám: +36 70 635 4670
E-mail: marosvolgyi.tamas@veszpremitornaclub.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém