Ragyogó érmek a torna Diákolimpia „A” ligájában

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói iskolájukat képviselték 2022. április 2-án, az igazolt versenyző tornászok Diákolimpiáján az Országos Döntőben.

A versenyzőket egyesületük, a Veszprémi Torna Club készítette fel a megmérettetésre, ahol 3 korcsoportban 4 csapat készült fel a versenyre.

Az I. korcsoportban a legkisebbek, az 1. és 2. osztályosok versengtek. A Simonyis csapat tagjai: Marton Luca Zoé, Pesti Dorina, Schaffer Ivett, Suha Larina Alícia és Perl Blanka. Felkészítő edzőjük Marosvölgyi Olga és Puskás Csabáné voltak.

A csapat ugráson és talajon mutatott be gyakorlatokat jó eredménnyel, hiszen a dobogó 3. helyére állhattak fel végül. A bronzérmes csapat legjobbjai 17,55 ponttal Perl Blanka és Suha Larina voltak.


A II. korcsoporttól kezdődően már 3 szeren folyt a verseny: ugrás, gerenda és talaj. A csapat tagjai: Berki Noémi, Vészi Lara, Jurec Dóra és Szalai Tíria , felkészítőjük Árkovits Krisztina edző volt.

A nagyszerű versenyzés eredményeként a csapat a mezőny 1. helyén Bajnokként végzett, és az egyéni összetett versenyben is 3 éremmel gazdagodtak a veszprémi lányok: Szalai Tíria és Jurec Dóra Diákolimpiai Bajnokként (holtversenyben 27,2 ponttal), míg Berki Noémi (27 ponttal) bronzérmes versenyzőként térhetett haza.


A III-IV. korcsoportban (felsősök) 2 Simonyis csapat indult. Az „A” csapat tagjai: Garai Zara, Kugler Hanna, Kutasi Hanna, Molnár Dorka, Simon Leila és Schreyer Virág voltak. A „B” csapatban Kálmán Luca, Kovács Luca és Pálfi Leila versenyeztek. Mindkét csapat nagyszerűen szerepelt.

Az „A” csapat a mezőnyben 2. helyen végzett a dobogón (0,7 ponttal lemaradva a Bajnoki címtől), míg a „B” csapat szintén kicsivel lemaradva a 4. pontszerző helyet szerezte meg. Felkészítőjük Árkovits Krisztina és Marosvölgyi Tamás edzők voltak. A korcsoportjukban 2. legnagyobb pontszámot elért Kugler Hanna és Kutasi Hanna voltak a Simonyisok legjobbjai 30,3 pontot elérve.


A Diákolimpia a következő tanévben folytatódik a tornászok számára.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém