Közgyűlési jegyzőkönyv, mely készült a Veszprémi Torna Club Közhasznú Egyesület közgyűlésén 2017.08.28-án 17.00 órakor az Egyesület székhelyén

Mivel a megjelentek létszáma alapján a Közgyűlés nem határozatképes, ezért azt 17.30 órai kezdettel ismételten összehívtam.

Marosvölgyi Tamás
elnök

Közgyűlési jegyzőkönyv, mely készült a Veszprémi Torna Club Közhasznú Egyesület ismételten összehívott közgyűlésén

2017.08.28-án 17.30 órakor az Egyesület székhelyén

Jelen vannak az Egyesület tisztségviselői és tagok a mellékelt jelenléti ív szerint.

A közgyűlést levezeti: Marosvölgyi Tamás elnök

A jegyzőkönyv vezetésére a közgyűlés felkéri Kertész Csilla elnökségi tagot, aki a felkérést elfogadja.

Napirendi pontok:

  1. Tanév indító szülői értekezlet
  2. Javaslat új egyesületi logo-ra
  3. Tagdíj mértékének módosítása
  4. Tájékoztató a tornacsarnok project állásáról
  5. Egyéb aktualitások, kérdések

A napirendi pontok részletes tárgyalása:

1. Tanév indító szülői értekezlet  (téma gazda: Horváth Arnold szakmai vezető)

Horváth Arnold arról tájékoztatta a szülőket, hogy július 5-tel kezdődött az alapozás és felkészülés az őszi versenyekre. Heti 5 napon napi 4,5 órát edzettek a gyerekek. Az intenzív edzéseken minden szeren legalább fél órát dolgozott mindenki. A versenyeken azok lesznek előnyben, akik mindig itt voltak, hiszen ők végigcsinálták a teljes felkészítő edzésprogramot a szezon versenyeire. Ők sokat tanultak, fejlődtek a nyáron nemcsak erőnlétben, fizikai állapotban, hanem az új elemek tekintetében is. A nyár azért fontos a fejlődésükhöz, mert ilyenkor nem kell a tanulásra is koncentrálnia a gyerekeknek, csak a tornára figyelnek, és ez az előny az iskolakezdéssel megszűnik. A versenyeken nyújtott teljesítményen ez is meg fog látszani, mert a fizikai fejlődés mellett ilyenkor fejben is érnek a sportolók.

Az őszi versenyszezonban a csapat- és egyéni versenyek második fordulói lesznek minden korosztályban. A volt svájci szövetségi kapitány Jordanov Zoltán hazatért és az utánpótlásért felelős vezetőként folytatja a munkát itthon. Teljesen átalakították az utánpótlás rendszert, új módszereket és új követelményeket vezettek be, az amerikai rendszerhez hasonlóan szinteket állapítottak meg korosztályonként, és meghatározták, mit kell tudniuk a gyerekeknek azokon a szinteken. Ezzel egységesíteni akarják az itthon folyó egyesületi munkát országszerte. Mi egy utánpótlás bázis leszünk, és a válogatott szintű tehetségeket feladjuk a válogatott centrumoknak. Az oda bekerülő gyerekek az egyesület színeiben versenyeznek, de nemzetközi színvonalú körülmények között edzhetnek majd. Az biztos, hogy az új követelmény elég magas, jól megnehezíti főleg a serdülőink dolgát januártól.

Személyi változás a munkánkban, hogy Árkovits Krisztina az utánpótlásért felelős lesz, mert a MATSZ új követelmény rendszere miatt jóval nagyobb létszámban kell óvodásokkal foglalkoznunk, nagyobb merítés kell. Délutánonként Balai Zsanett csatlakozik az edzői csapathoz, aki szülés után tér vissza hozzánk.

A Simonyis versenyző tornászok edzés programja ebben a tanévben:

  1. osztályosok

Csak a második félévtől jönnek át a testnevelési órákon délelőtt. 3 nap edzenek délután: hétfőn, szerdán és pénteken. ***

  1. osztályosok

Délelőtt minden testnevelési órán átjönnek, 4 nap edzenek délután: hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken. ***

  1. osztályosok és annál nagyobbak

Délelőtt minden testnevelési órán átjönnek, minden nap edzenek délután. ***

Szombati edzések.

Ezek plusz órák lesznek szükség szerint, az edzők egyedileg jelzik ezt a szülők felé a verseny felkészülés folyamán.

(*** A délutáni edzések a versenyzőknek 14.00-17.00 óráig tartanak, a szombati edzés 8.00-11.00 óráig tart.)

A gumiasztalos edzések ebben a tanévben:

Versenyzők

Hétfőn, szerdán, pénteken 17.00-19.00 óráig a Simonyi aulájában, szombaton délelőtt a tornászokkal együtt edzenek a tornász gyakorlóban

Kezdők (kicsik)

A Simonyi kis tornatermében hétfőn és szerdán 17.00-18.00 óráig

Kezdők (nagyobbak)

A Simonyi kis tornatermében hétfőn és szerdán 18.00-19.00 óráig

Kiteszünk majd névsorokat, hogy minden szülő tudja, milyen korosztályban és melyik csoportban edz a gyereke, és ki az edzője, mert vele kell majd kommunikálnia ha valami miatt erre szükség van. Az edzők elérhetőségét is kitesszük hozzá.

A szavazás eredménye: a tájékoztatást a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

2. Javaslat új egyesületi logo-ra (témagazda: Gál Zoltán és Horváth Arnold)

Az egyesület új honlapjának készítésekor merült fel, hogy ideje lenne a jelenlegi elavult logo-t modernebbre cserélni. Az új honlap egyébként működik, friss infókat töltjük rá folyamatosan, onnan is lehet tájékozódni. A honlap itt található: https://veszpremitornaclub.hu

Az egyesület színei jelennek meg benne és jobban utal egy komoly torna egyesületre, mint a régi.

Javaslat a szavazásra: A logo-t lecseréljük, az Alapszabályban is módosításra kerül mostantól, és a jövő évi 50 éves egyesületi gálán hivatalosan és ünnepélyesen is megválunk tőle.

A szavazás eredménye: a javaslatot a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

3. Tagdíj mértékének módosítása (témagazda: Marosvölgyi Tamás elnök)

200 feletti létszámmal fogunk dolgozni szeptembertől, és ezért több edzővel több edzés időt kell biztosítanunk. Jóval több kiadásunk lesz, amit folyamatosan finanszíroznunk kell, és az egyetlen bevételi forrásunk, ami folyamatos, és számíthatunk rá, az a tagdíj. A támogatások teljesen rendszertelenül érkeznek. Ezért szükségesnek látszik a tagdíj emelése.

Mivel minden csoport más óraszámban dolgozik, más a költség vonzatuk. Emellett a versenyzők töltik itt a legtöbb időt, nekik szolgáltatunk a legtöbbet. Ezért gondoltunk arra, hogy javasoljuk az edzés lehetőségek számától függő a tagdíjat. Javaslat: a heti 2x edző csoportoknál marad a havi 6000 Ft a tagdíj. A heti 3x edző csoportoknál a tagdíjat 7000 Ft-ra emelnénk. A heti 3x vagy többször edző csoportoknál 8000 Ft-ra emelnénk a tagdíjat.

A szavazás eredménye: a javaslatot a közgyűlés 1 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta.

4. Tájékoztató a tornacsarnok project állásáról (témagazda: Kertész Csilla)

A project két ütemből áll: az elsőben egy kiszolgáló épület és bemelegítő terem létesül a jelenlegi terem bejárata előtt, a másodikban pedig egy 650 nm-es tornacsarnok épül hozzá. Mivel utánpótlás bázis vagyunk, nem lesz nemzetközi színvonalú a terem, mert csak a nagyon elavult szereket cseréli a szövetség, de egy tágas és jól berendezett teremben tudunk majd dolgozni, rendes öltözőkkel, várakozásra alkalmas galériával, irodával, raktárral. Más minőség lesz.

A project a Modern Városok programban valósul meg a Stadion rehabilitáció keretében, most úgy tűnik, hogy ez lesz a zászlóvivő beruházás a területen. Együttműködés jön létre emiatt a város és a Szövetség között, ami gördülékenyebbé és számunkra kicsit könnyebbé teszi a lebonyolítást. Az első ütem szakhatósági engedélyeztetése folyik, és a tárgyalások a lebonyolításról. Ha minden jól megy, jövőre (az egyesületünk 50. évében) építkezni fogunk!

A jövő évet különlegessé szeretnénk tenni egyébként is, ehhez majd várunk szervezőket, sok programot, nyilvánosságot szeretnénk, bált, gálát, és jó lenne ezt közösen végigcsinálni.

5. Egyéb aktualitások, kérdések

Kérdések a szülők részéről

Válasz

Lesz-e új egyesületi melegítő, táska, dresszek? A szülők finanszíroznák, csak legyen!

Kérünk árajánlatot melegítőre és táskára, dresszek mindenképpen készülnek, mert kinőtték és tönkre is ment.

Miért ilyen változó a takarítás minősége? Alkalmanként iszonyú kosz és rendetlenség van az öltözőkben és a teremben is.

Heti 2-szer van porszívózás a teremben, az elpakolással vannak gondok, mert a felszedett talaj és akrobatika elemeket nem tudjuk hol tárolni, ezért a teremben foglalják a helyet, akadályozva ezzel a rendcsinálást és a takarítást. Sokat kell veszekednünk a takarítókkal a minőség miatt, de alakul azért. Az öltözőkben sokat jelentene, ha a gyerekek is vigyáznának a rendre! Rengeteg a széthagyott holmi, a szemét, amit nem dobnak el, ez sem segít! Az öltözőket és a WC-t, mosdót minden nap takarítják.

Szülői javaslat: kéne egy házirend, amit betartatunk.

Lehet róla szó, találjuk ki mi legyen benne? Vörösné M. Krisztina csinál egy tervezetet erről?!

Segítene az állapotokon, ha szerveznénk egy közös nagytakarítást a szülőkkel?

Igen, az hasznos lenne, egy szombat délutánt érdemes lenne rászánni. Megszervezzük, keresünk rá időpontot!

A nyáron tetű fertőzés volt a gyerekek között, hogy áll ez a helyzet?

A teremben olyan szintű irtást csináltunk, hogy minden tele van a porral, itt nem marad meg tetű sehol! A gyerekek már csak egymástól fertőződhetnek vissza. Ez sajnos előfordulhat, ha valakiben még van, hiszen sokat vannak együtt a gyerekek, és óhatatlanul összebújnak, játszanak, szeretik egymást. Ezért javasolt hetente többször ellenőrizni otthon a fejüket, és akár folyamatosan védekezni, kezelni őket. Vannak megelőző spray-k is, amit heti 2x kell használni, amíg elvonul a vihar. Ebben a témában csak a szülői éberség segít! Itt van egy jó cikk, amit érdemes elolvasni a témában:

http://www.fodrászatok.hu/fejtetu.html

Nem lehetne a sportorvosi vizsgálatokat valahogy egyszerűbben megoldani, hogy ne a szülőknek kelljen napközben hurcolni a gyerekeket?

Lehetőség van arra, hogy a Simonyi Iskola orvosi szobájába hívjuk a sportorvost, aki 2000 Ft-ért helyben meg tudja adni a versenyigazolásokat, és ennek alapján kikérjük a versenykártyákat. Ezt meg tudjuk oldani!

A jegyzőkönyvet készítette: Kertész Csilla

A jegyzőkönyvet hitelesítette:

Marosvölgyi Tamás
a VTC Egyesület elnöke

Veszprém, 2017.08.30.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém