Sikeres évkezdés a tornászoknál

Március első hétvégéjén megkezdődött a hazai versenyek sora a tornasportban. Az első verseny a II. osztályú tornászoké volt március 5-én Budapesten, a központi tornacsarnokban, az éves csapatbajnokság első fordulójával. Az első fordulón az egyéni versenyekben külön mezőnyben versenyeznek a budapesti és vidéki versenyzők.

A Veszprémi Torna Club versenyzői 3 korcsoportban képviselték az egyesületet a versenyen: serdülő, ifjúsági és felnőtt.

A serdülő csapatok országos mezőnye 13 csapatból állt. A VTC csapata 5 fős csapatának tagjai: Fejes Boglárka, Kálmán Luca, Kovács Luca, Pálfi Leila, Sikos Luca Panna. A verseny mind a 4 szeren bemutatott kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatokkal zajlott. A csapatok országos versenyében a veszprémiek 0,05 századdal lemaradva a dobogóról a 4. helyen végeztek, ami az éves versenyt nézve nagyon bíztató kezdet!


Az egyéni versenyben Kovács Luca volt a legeredményesebb a csapatban, aki az összetett verseny 4. helyén végzett és a szerek közül talajon sikerült megnyernie a versenyt. Fejes Boglárka is remekelt talajon az elkért 8. helyezéssel.


Az ifjúsági korcsoportban Schreyer Virág Vivien egyéni versenyzőként képviselte a veszprémieket. Kiváló versenyzéssel a 37 fős mezőny 10. helyén végzett az összetett versenyben. Korláton hibátlanul bemutatott gyakorlatával 3. helyen állhatott a dobogóra.


A felnőtt mezőny 23 fős volt, melyben Vörös Virág Csenge egyéni versenyzőként képviselte a Veszprémi Torna Clubot. A sérülésekből visszatérő versenyző határozott és stabil teljesítménnyel az összetett mezőny 5. helyén végzett 0,7 ponttal lemaradva a dobogóról. Legerősebb szere a talaj volt, ahol 2. helyezettként érem kerülhetett a nyakába.


A II. osztály versenye az őszi szezonban folytatódik. A rendelkezésre álló időben a gyakorlatok csiszolása, az elemek bemutatásának javítása lesz a versenyzők és edzők feladata. A 2 éve indult II. osztályú csoportot felkészítő edzők Balai Zsanett, Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Jung Tibor és Marosvölgyi Tamás voltak.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém