Október 7. és 9. között rendezik meg a Torna Challenge Világkupát. Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke bízik abban, hogy ezzel a szombathelyi eseménnyel elindul egy rangos versenysorozat.

A Magyar Torna Szövetség komoly sportdiplomáciai sikernek tartja azt, hogy idén Szombathely Világkupát rendezhet. „A vasi megyeszékhelyen eddig remek versenyeket láthattunk, hiszen Szombathely több rangos Grand Prix-versenynek adott otthont. Most szintet léptünk, nagyobb figyelem övez minket. Remélem, hogy ezzel elindul egy nagyon jó versenysorozat” – nyilatkozta a dr. Magyar Zoltán, a Torna Challenge Világkupa Sajtócsapatának.

Berki Krisztián

 

A Magyar Torna Szövetség tavaly ősszel nyújtott be kérelmet a Nemzetközi Torna Szövetségnek (FIG), hogy a hosszú évek óta Magyar Grand Prix-ként zajló viadalt Világkupaként szeretné lebonyolítani, ráadásul a GP korábban, egy alkalommal, 2008-ban már Világkupaként szerepelt a nemzetközi versenynaptárban. Először a FIG Végrehajtó Bizottsága tárgyalta meg a témát, majd javaslatot tett a nemzetközi szervezet elnökségének. A FIG vezetői tavaly december végén döntöttek arról, hogy a Magyar GP 2016-ban már Világkupa lesz.

Telefonszám: +36 70 635 4670
E-mail: marosvolgyi.tamas@veszpremitornaclub.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém