Torna Szuper Csapatbajnokság – újra veszprémi résztvevőkkel

 

Sportolóink nincsenek elkényeztetve az elmúlt egy évben, sok verseny elmaradt, kevés lehetőség adódott megmutatni, hol tartanak.

Az idei év első versenye szerencsére megrendezésre került Budapesten 2021.03.20-án a központi tornacsarnokban: a Szuper Csapatbajnokság idei első fordulója.

Miért Szuper CSB? Ez egy olyan egyedi csapat verseny, ahol a csapatokat több korosztály versenyzőiből állíthatják össze az egyesületek, az alap, hogy legalább 1 fő felnőtt versenyző kell legyen bennük, a többi versenyző lehet ifi vagy serdülő is. Így a Veszprémi Torna Club évtizedek óta először indulhatott újra ezen a rangos versenyen, ahol az országos mezőnyből mindössze 8 egyesület tudod csapatot kiállítani.

A veszprémi csapat tagjai:
serdülők: Kugler Hanna, Kutasi Hanna és Ujhelyi Luca
felnőtt: Gesztesi Lili

A verseny mind a 4 szeren zajlott, mindenhol  3 legjobb eredmény számított be a csapat pontszámába.

A lányok talajon kezdtek, erőteljes és szépen bemutatott gyakorlatokkal megadták a hangulatot a versenynek, a szeren 7. helyen végeztek. Ezután az ugrás következett, ahol egy ugrást kellett csak bemutatni a csapat eredményhez, ezt a szert is 7. helyen zárták. Pihenőt követően a felemás korlátra vonultak a versenyzők. Ezen a szeren volt a legtöbb új elem a gyakorlatukban, itt is stabilan 7. helyen végeztek a szeren. Ugráson és korláton csak hárman mutattak
be gyakorlatot. Az utolsó szeren, a gerendán szintén új gyakorlatokkal indultak a lányok, és az izgalom beleszólt a végrehajtásba, többször is lejöttek a szerről gyakorlat közben. Így ezen a szeren 8. helyen végeztek.

A veszprémi csapat – noha sérülések és betegség után érkeztek a versenyre, új gyakorlatokkal – jól teljesített, összesítésben a 7. helyen végzett az első fordulóban, amit az Európa Bajnok Kovács Zsófiát is felvonultató Dunaferr Csapat nyert meg.

A második fordulóra ősszel kerül majd sor, reméljük, hogy a többi tervezett versenyt is megtartják az idén, és így több lehetőségük lesz a VTC tornászainak a szereplésre, mint tavaly.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém