Utánpótlás sikerek a tornászoknál

November 25-én rendezték meg a legkisebb tornászok MATSZ Zsebibaba Csapatbajnokságának 2. – évzáró – fordulóját Budapesten a Központi Tornacsarnokban.

A Veszprémi Torna Club 3 korcsoportban 4 csapatot indított a versenyen. Minden korcsoportban más eredmény született. A legkisebbek versenye abban egyedi, hogy itt az első két korcsoportban közösen mutatják be gyakorlataikat a gyerekek, együtt, egy csapatként értékelik őket.

Az I. korcsoportban a 6 évesnél kisebb gyerekek versenyeztek. A VTC „A” csapatában a már tapasztaltabb versenyzők indultak: Angyal Maja, Vészi Lara, Misurda Anna, Jurecz Dóra, Molnár Viktória, Dobosi Lili és Molnár Anna. Nagyon ügyesen versenyeztek, néhány kisebb bizonytalansággal, de így is a dobogón végeztek, a 3. helyen.

Mivel sok ügyes kisgyerekkel dolgozik az egyesület,egy „B” csapatot is indítottak, amiben a versenyző gyerekek ( Berki Noémi, Perl Blanka, Horváth Rebeka, Lennert Anna) nagy izgalommal versenyeztek, hiszen újoncként vettek részt a viadalon. Szereplésükkel a 7. helyet vívták ki.

Így az I. korcsoportban az Országos Bajnokság 3. helyén végzett a VTC.


A II. korcsoport (2010 és 2011-ben születettek) voltak a legnépesebb mezőny, ahol 19 csapat indult országos szinten. A VTC csapatában Kálmán Luca, Simon Leila, Horváth Lora, Kovács Zoé, Pálfi Leila, Perl Dalma és Kovács Luca versenyeztek. Kiemelkedő volt a csapat teljesítménye ugráson, ahol 9,1 pontot kaptak, és talajon, ahol a lehetséges 10 pontból 9,6-ot elhoztak a veszprémiek. A korláton és gerendán történt hibák miatt az 5. helyet érte el a csapat, és így az éves Bajnokságban is 5. helyen végeztek.

A III. korcsoportban a 2009-2008-ban született gyerekek versenyeztek. A VTC csapatának tagjai: Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Garai Zara Zoé, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna voltak. Itt már egyéni pontszámokat is osztanak a bírák, így jól látszik, hogy ugráson Molnár Dorka és Kugler Hanna, korláton, gerendán és talajon Kutasi Hanna szerepeltek a legjobban. Mivel ugráson Tamás Liza is 9 pont felett volt, korláton, gerendán Molnár Dorka és Kugler Hanna is 8 pont felett teljesített, és talajon Tamás Liza is 8 pont feletti eredményt ért el, összesített pontszámával (134 pont) a csapat megnyerte a versenyt, a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Mivel az első fordulóban is győztek, így megérdemelten nyerte meg végül a csapat az éves Országos Bajnokságot is. A szép eredményeket követően a III. korcsoport versenyzői jövőre már az elit mezőnyben, a MATSZ korosztályos bajnokságaiban versenyeznek majd.


A csapatok felkészítő edzői Árkovits Krisztina szakág vezető edző, Puskás Csabáné, Satnya-Balai Zsanett és Szám Péter edzők voltak.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém