Veszprémi tornász a 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyen

Március utolsó hétvégéjén, Kiskunfélegyházán rendezték meg a nívós és nemzetközi szinten is népszerű versenyt, melyen 9 ország versenyzői vettek részt 3 korcsoportban: serdülők, juniorok és a felnőttek. Ezen a versenyen 3 verseny is folyt egyidejűleg:

a nemzetközi versenyben az összetett és szerenkénti megmérettetés,
az ifi (junior) korcsoport Budapest-Vidék egyéni Bajnoksága,
valamint a Szuper Csapatbajnokság első fordulója.

A Szuper CSB versenyében a kiírás szerint az egyesületek állítanak ki olyan csapatokat, amiben minden korcsoporthoz tartozó versenyzőnek szerepelnie kell.
A Veszprémi Torna Club junior versenyzője, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után először állt a szerekhez versenykörülmények között 2017-es sérülése óta. Egyéniben a veszprémi színeket képviselte, míg a Szuper CSB-ben a Győri AC csapatához tartozott. Felkészítő edzője Árkovits Krisztina volt.

A szombati nemzetközi mezőny összetett versenyében mind a négy szer sorra került. Kisebb hibák mellett Lili 44,4 pontot tornázott a négy szeren együtt, amivel a 38 fős nemzetközi mezőny 16. helyén végzett több holtverseny mellet, 4,3 ponttal lemaradva az első helyezett Makovits Myrtilltől (Dunaferr SE), többszörös holtverseny mellett. Ugráson 9., korláton a 13., talajon a 15, gerendán a 20. lett, így a vasárnapi szerenkénti döntőben nem vett részt egyik szeren sem.

Az Ifi Budapest-Vidék egyéni Bajnokság összetett versenyében a Vidék IV. helyezettje lett, míg gerendán és ugráson a bronzérmet szerezte meg.
A Szuper CSB-n a Győri AC csapatával a 6. helyen végeztek. A csapat tagjai: Bársony Bertilla, Czelter Vivien, Benkő Dorka Petra, Fehér Nóra és Gesztesi Lili voltak.

A verseny egyidejűleg az első válogató versenye volt a 2019 júniusában, Győrben megrendezésre kerülő Junior Világbajnokságnak. A VB-n szereplő csapatba bekerüléshez a következő megmérettetés Lili számára a májusi Ifi egyéni OB lesz.

Telefonszám: +36 88 443 354
E-mail: vtc@invitel.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém