Veszprémi tornász sikerek az utánpótlás versenyeken

Sikeresen zárták a VTC utánpótlás tornászai a tavaszi verseny szezont minden korcsoportban.

Május 11-én a Leány Gyermek Haladó Utánpótlás Csapatbajnokság második fordulóján szerepelt a VTC csapata, melynek tagjai Garai Zara, Tamás Liza, Kutasi Hanna, Kugler Hanna voltak. A tavaszi versenyeken előírt gyakorlatokkal szerepelnek a versenyzők mind a négy szeren: ugráson, korláton, gerendán és talajon is. A csapat legerősebb szerei a talaj és az ugrás voltak, összességében az első fordulóhoz képest 4 pontot tudtak javítani az eredményen. Az összesített 131,375 ponttal a csapat az országos bajnokság 7. helyén áll, innen készülnek – már szabadon választott gyakorlatokkal – az őszi megmérettetésekre, hiszen a Bajnokságnak még 2 fordulója van hátra.

A Gyermek Haladó Egyéni Összetett Bajnokságban a csapat legeredményesebb versenyzője Kutasi Hanna, aki a 11. helyen áll 96,050 összpontszámmal a két fordulót követően.

Május 12-én vasárnap a legkisebbeké volt a Központi Tornacsarnok. A Zsebibaba Bajnokság első fordulóján megtelt a terem, hiszen ez a tornász társadalom legnépesebb korcsoportja. A VTC a 2. és 3. korcsoportokban indított csapatot ezen a napon, ahol a Vidék Bajnokság zajlott.

A délelőtt folyó 2. korcsoportos versenyben a csapat tagjai Vészi Lara, Lennert Anna, Misurda Anna, Szabó Lara, Jurec Dóra, Molnár Viktória és Dobosi Lili voltak. A verseny keretében mind a négy szeren folyt a megmérettetés: ugráson, korláton, gerendán és talajon is versenyeztek a kicsik. A verseny pontozása érdekes, hiszen egy emberként értékelik a csapatot, és egy pontszámot kapnak minden szeren, ez adódik össze, mint a csapat összetett eredménye. Ezért nagyon fontos, hogy a versenyzők azonos minőségben tudják bemutatni gyakorlataikat. A veszprémieknek ez olyan jól sikerült, hogy csak 0,4 ponttal lemaradva állhattak a dobogó 2. fokára az induló 14 csapat közül.

A 3. korcsoportra délután került sor. Itt szintén a Vidék Bajnokság jelenti a csapatbajnokság első fordulóját. A csapat tagjai Horváth Lora, Simon Leila, Perl Dalma, Kálmán Luca, Kovács Zoé, Pálfi Leila, Kovács Luca és Molnár Dorka voltak.

Ebben a korcsoportban már mindenkit egyénileg értékelnek mind a négy szeren, így mindenkinek a legjobb tudása szerint kellett küzdenie a csapatért, ami nagyon jól sikerült! A VTC csapata 138,25 ponttal megnyerte a Vidék Bajnokságot.

A csapat legeredményesebb versenyzője Molnár Dorka volt, aki 35,4 ponttal a 12 csapatból álló mezőny legsikeresebb versenyzője is lett.

A csapatokat Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szokoly Réka, Szabó Sándor és Szám Péter edzők készítették fel.


A képen a 3. korcsoport győztes csapat látható: balról jobbra: Kálmán Luca, Kovács Zoé, Kovács Luca, Pálfi Leila, Molnár Dorka, Horváth Lora, Perl Dalma, Simon Leila.

Telefonszám: +36 70 635 4670
E-mail: marosvolgyi.tamas@veszpremitornaclub.hu
Wartha Vince utca 3.
8200 Veszprém